grzegorzjasko12@gmail.com
Składniki:
Masa orzechowa:
250g orzechów włoskich(ok. 700g nie łuskanych)
100g masła
100g cukru
2 łyżki miodu(ok. 80g)
Ciasto:
500g mąki(+ możliwe 100 aby masa była mniej klejąca)
125g margaryny
150g cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia(4g)
2 jajka
3 łyżki miodu(130g)
Krem:
2 budynie śmietankowe
500ml mleka
200g masła
3 łyżki cukru pudru
1 puszka masy krówkowej
Cena:
11,4 + 3,43 + 0.2 + 1,6 = 16.63
1,38+ 1,4 + 0.30+ 0.08+1,6 + 2,6 + = 7,36
1,4+ 1 + 6.85 + 0,23 = 9.48
5
38.47 + 1zł za prąd, papier do pieczenia, zmywanie itp
masa ciasta: 2,55kg
250g orzechów włoskich(ok. 700g nie łuskanych)
100g masła
100g cukru
2 łyżki miodu(ok. 80g)
Ciasto:
500g mąki(+ możliwe 100 aby masa była mniej klejąca)
125g margaryny
150g cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia(4g)
2 jajka
3 łyżki miodu(130g)
Krem:
2 budynie śmietankowe
500ml mleka
200g masła
3 łyżki cukru pudru
1 puszka masy krówkowej
Cena:
11,4 + 3,43 + 0.2 + 1,6 = 16.63
1,38+ 1,4 + 0.30+ 0.08+1,6 + 2,6 + = 7,36
1,4+ 1 + 6.85 + 0,23 = 9.48
5
38.47 + 1zł za prąd, papier do pieczenia, zmywanie itp
masa ciasta: 2,55kg